HİKMET DERNEĞİMİZ DE SALI SOHBETLERİMİZ BAŞLADI.

Yeni dönem Salı derslerine, Muhammed Emin Yıldırım Hocamız’ın sohbeti ile başlayan Hikmet Derneğimiz, çok güzel çalışmalar için kollarını sıvadı. Bundan böyle her Salı günü farklı bir hocamızı misafir edecek, değişik konuların gündem edilmesine zemin hazırlayacak.

İlk programın misafiri olan Muhterem Muhammed Emin Yıldırım Hocamız, “İnsanlığın Kurtuluşu Hac” başlığında, haccın gerçek manada eda edilmesi ile İslam ümmetine ve insanlığa neler kazandırtacağını anlattı.

Haccın şeairden/sembollerden oluştuğunu belirten Hocamız, şeairin olduğu yerde hakikat ve hikmetlerin o sembollerin arkasında gizli olduğunu söyleyerek, “ancak onlar tam anlamı ile anlaşılırsa, istifade daha fazla olacaktır” dedi.

İslam ümmetinin sorunlarının tespitinde haccın önemli bir fırsat olduğunu belirten Hocamız, ümmetin beş temel probleminin olduğuna dikkat çekti.

Bunlar:

Cehalet

Adavet

Asabiyet

Zaafiyet

Fakru Zaruret

Hocamız, bu beş hastalık ile şöyle savaşılması gerektiğini belirtti.

Cehalet hastalığının ilacı: Marifet

Adavet hastalığının ilacı: Muhabbet

Asabiyet hastalığının ilacı: Uhuvvet

Zaafiyet hastalığının ilacı: Kuvvet

Fakru Zaruret hastalığının ilacı: Vahdet

Sözlerine hac konusunda bilgilendirme ve irşat meselesinin önemine dikkat çekerek sonlandıran Hocamız, çok önemli bir proje teklifinde de bulundu.

Böyle güzel ve önemli sohbeti bizimle paylaştığı için Hocamıza teşekkür ve dua ediyor, Derneğimizin diğer çalışmalarında siz kıymetli dostlarımızı görmek istiyoruz.